A klasszikus grillezés vagy tűz mellett üldögélés nem reliktum. A legtöbben azonban nem akarnak csúnya lyukakat ásni egy érett gyepen, vagy leégetni egy gyönyörű zöld gyepet. Próbálja ki a praktikus segítőt - a fém tűzrakóhelyet. Fedezze fel előnyeit.
1. Mozgathatóság
Kétségtelenül értékelni fogja a könnyű áthelyezhetőséget. Bár a kültéri tűzrakóhelyek fémből készülnek, könnyűek és könnyen mozgathatók. Többféle méret létezik. A kis tűzrakóhelyeket elsősorban erkélyeken vagy költözés közben használják, könnyűek és könnyen kezelhetők. Azonban még a nagyobb acél tűzrakóhelyek sem nehezek és könnyen kezelhetők. A nagyobb tűzrakóhelyek súlya körülbelül 10-15 kg. A szerkezet lábai általában keskenyek és stabilak, így nem hagynak csúnya foltokat a gyepen.
2. Megfizethetőség
A hordozható fém kandallók ára a felhasznált anyag típusától, méretétől és vastagságától függ. A leggyakrabban használt anyag az acél, amely erős, de könnyű. Kisebb, utazásra alkalmas kandallók már 15 000 Ft -tól, nagyobb darabok 22 000 Ft találhatók. A piacon természetesen magasabb árú kandallók is kaphatók, egészen 5.000 CZK-ig és felette. Ezek gyakran meghatározott formájú design kandallók. A választáskor ne csak az árat, hanem a felhasználást is vegye figyelembe. Ha tudja, hogy a kandallót egy évben néhányszor fogja használni, akkor beéri egy kisebb és olcsóbb változattal. Másrészt, ha nagyon gyakran akarod használni, akkor válassz egy nagyobbat, magasabb áron.
3. Egyszerű kialakítás
A tipikus megjelenést egy fém kandalló szimbolizálja. Egy tál alakú testből és további lábakból áll. Gyakran hasonlítják a jól ismert wok serpenyőhöz. Az edényben könnyen tüzet rakhat, egyes tűzrakó helyekhez rács és fedél is tartozik. A visszafogott kialakítás és a egyszerű vonalak tökéletesen illeszkednek minden kertbe. Azonban találhatunk designier darabokat is. A kosaras kandallót talán a tévéből ismeri. A hátránya a forró parázs kihullása. Tehát csak kültéri használatra alkalmas. Ritkábban találkozhatunk négyzetes változatokkal és más atipikus formákkal.
4. Egyszerű karbantartás
A gondozás nem bonyolult. Csak a grillrács igényel rendszeres karbantartást, amely egy durva kefével könnyen tisztítható. Minden használat után össze kell gyűjteni a hamut. A szezon végén javasoljuk, hogy tisztítsa meg az egész tűzrakóhelyet a törmeléktől és a szennyeződésektől. Mielőtt a szezon elkezdődik, hagyja, hogy a kandalló égjen.
A fémen kisebb korrózió léphet fel. Csiszolópapírral távolítsa el őket, és kezelje a külső felületet olyan lakkal, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. A korrózió megelőzése érdekében kenje be a belső részt élelmiszeripari olajjal.